Kalevalainen jäsenkorjaus

Ryhtivirheet tasapainoon - kivut hallintaan


Kalevalainen jäsenkorjaus on perinteinen, tieteellisesti tutkittu hoitomuoto, joka perustuu koko tukirakenteen kineettisten ketjujen tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla.
Tähän hoitomuotoon ei kuulu minkäänlainen väkisin runnominen tai niksauttelu. Kehoa hoidetaan lempeästi, aina asiakkaan tuntemuksia ja kehoa kuunnellen ja kunnioittaen.
Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei hoideta pelkästään oiretta, vaan etsitään kivun syy ja lähde. Ihminen nähdään kokonaisuutena, joten hoidossa käsitellään koko tuki- ja liikuntaelimistö (TULE) jalkapohjista aina kallonpohjaan saakka. Kehon virheasennot korjataan mobilisoimalla kudoksia käyttäen apuna lihasten ja nivelten luonnollisia liikeratoja ja kudosnesteitä. Kun kireys saadaan pois, saatetaan myös aineenvaihdunta, verenkierto, kudosnestekierto ja hermotoiminta luonnolliseen tilaansa. Hoitoon kuuluu aina haastattelu, jossa pyritään selvittämään tuki- ja liikuntaelimistön ajankohtaisen tilan taustaa, jopa vuosien takaisia vaivojen syitä.
Kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu hyviä hoitotuloksia mm.:

- tuki- ja liikuntaelinten kiputilat
- lihas- ja niveljäykkyys
- jalkojen erimittaisuus
- jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan nivelten virheasennot
- plantaarifaskiitti (kantapääkipu)
- jäätynyt lonkka
- lantion, SI-nivelten virheasennot
- iskias ja iskiastyyppiset vaivat
- skolioosi eli kieroselkäisyys
- nikamalukot
- jäätynyt olkapää
- TOS-oireyhtymä (rintakehän yläaukeaman oireyhtymä)
- tenniskyynärpää
- rannekanavan oireyhtymä
- hermopinteet
- niska-hartiaseudun jäykkyys - lasten kasvukivut
- reuma
- fibromyalgia
- asentohuimaus, migreeni ja erityyppiset pääkivut
- hermosärky
- käsien puutuminen
- levottomat jalat
- aineenvaihdunnan ongelmat
- huono kudosnestekierto
- ryhtivirheistä johtuva lapsettomuus
- vauvojen "koliikkikivut" ja suoliston häiriötilat

Kalevalaisen jäsenkorjauksen vasta-aiheita eli hoidon esteitä ovat:

- tuoreet vammat ja leikkausten jälkitilat
- syöpä ja kasvaimet
- ihoinfektiot, tarttuvat ihotaudit (esim. jalkasilsa)
- kuume, influenssa/ flunssa
- vaikeat sydänsairaudet
- kaulavaltimoiden ahtauma
- hemofilia (verenvuototauti)
- spinaalistenoosi (selkäydinkanavan tai hermojuuriaukon ahtauma)
- spondylolyysi, spondylolisteesi (nikamakaaren höltymä ja siirtymä)
- vaikea osteoporoosi
- aktiiviset sidekudostaudit, reumaattiset sairaudet akuutissa ja ärhäkässä vaiheessa
- synnytyksen jälkeen vk 1-12
- päihtymys, krapula

Kalevalainen jäsenkorjaus sopii lähes kaikille. Mikäli olet kuitenkin epävarma, sopiiko hoito sinulle, ota yhteyttä tai varmista asia lääkäriltäsi.

Muuta huomioitavaa:

- Ennen kalevalaista jäsenkorjausta sekä tämän jälkeen tulee olla vähintään yksi viikko väliä muihin manuaalisiin hoitoihin, kuten esim. hieronta, faskiahoito, vyöhyketerapia, osteopatia ja akupunktio.

- Verenluovutuksen, kortisonipiikin tai rokotuksen jälkeen tulee olla vähintään pari viikkoa väliä kalevalaiseen jäsenkorjaukseen.

- Hoidon jälkeen vältä raskasta liikuntaa, saunomista, alkoholin käyttöä ja auringonottoa kolmen vuorokauden ajan.

- Muista syödä ja juoda ennen hoitoa. Myös runsas veden juonti hoidon jälkeen on tärkeää.Lisätietoja kalevalaisesta jäsenkorjauksesta osoitteessa: www.kansanlaakintaseura.fi

MERISUOLAKÄÄRE


Merisuolakääre on perinteinen ja turvallinen apu tulehdukseen, turvotukseen ja kipuun. Sen toiminta perustuu osmoosiin, jossa nestepaine-ero saa kudoksessa olevan ylimääräisen nesteen kulkemaan solukalvojen läpi matalampaan paineeseen. Parantuminen nopeutuu, kun kehon ei itse tarvitse poistaa tätä tulehdusnestettä. Kiitos kääreen viilentävän vaikutuksen kudokseen ei myöskään pääse kertymään uutta nestettä niin nopeasti.
 
suolaliuoksen ohje:

- 1 litra vettä
- 3 rkl puhdistamatonta merisuolaa
(tai esim. 3 litraa vettä ja 9 rkl puhdistamatonta merisuolaa)

Liuota suola pieneen määrään (n.2dl) kuumaa vettä. Älä kuitenkaan keitä suolaa, muutoin tämän koostumus muuttuu. Lisää loppu vesimäärä haaleaa vettä. Liuoksen käyttölämpötila on huoneenlämpöinen (n. 20-22 astetta). Säilytys huoneenlämmössä. HUOM! Mikäli sinulla on munuais-, virtsarakko- tai eturauhasvaiva, tulee veden olla + 37 asteista, koska kylmä aiheuttaa ärsytystä mainituissa vaivoissa.  

Kostuta pieni pyyhe/ kangas liuoksessa, kierrä ylimääräinen vesi pois niin ettei se valu ja laita tulehdus-/ kipukohdan päälle. Pidä itsesi lämpimänä hoidon ajan. Voit tarvittaessa laittaa kostutetun kankaan päälle leivinpaperia tai vaikkapa tuorekelmua, jotta saat peitettyä hoitokohdan vaatteella tai esim. viltillä.
Vinkki: raajojen hoitoon sopii pyyhkeen sijasta mainiosti sukka, josta on kärki leikattu pois (saat tästä kätevän tuubimallin)

Merisuolakäärettä voi käyttää n. 45 min. 1-3 kertaa päivässä noin kolmen päivän ajan.
Käärettä voidaan käyttää myös ennen/ jälkeen jäsenkorjauksen. 


HINNASTO

Hinnat 1.8.2022 alkaen, voimassa toistaiseksi.

- Kalevalainen jäsenkorjaus (n. 1,5-2h) 80€

- Kalevalainen jäsenkorjaus, alle 13 vuotiaat lapset 65€. Hoidon kesto vaihtelee. 

- Kalevalainen jäsenkorjaus,  0-12 kk vauvat 40€. Hoidon kesto vaihtelee. 

* Mikäli olet estynyt saapumaan, muistathan perua varauksesi viimeistään 24h aikaisemmin. Alle 24h perutuista palveluista peritään 50%  hinnasta.hoitohuone   
 
Asiakkaan muutoskuvia. Kuva 1: alkutilanne. Kuva 2 : ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Kuva 3: toisen hoitokerran jälkeen.
Kalevalaista jäsenkorjausta raskaana oleville ja vauvoille

Kalevalaista jäsenkorjausta hevosille


Kommentit

  1. Kiitos tästä kirjoituksesta. Olen kuullut Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta, ja se olisi erittäin mielenkiintoinen kokemus. Hyvä kuitenkin tietää, että on odotettava vähän aikaa esimerkiksi verenluovutuksen jälkeen - itse nimittäin kävin juuri luovuttamassa pari päivää sitten. Hieman siis odotellaan, ja sitten voisinkin yrittää löytää ammattilaisen täältä Hollolan suunnalta.

    VastaaPoista
  2. Hei Anna ja kiitos palautteesta :) Paikkakunnallasi ( + koko Suomi) toimivat kalevalaiset jäsenkorjaajat löytyvät osoitteesta: https://kansanlaakintaseura.fi/osaajat/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit