Ratsastuksen opetus



MITÄ, MITEN JA MIKSI?





MITÄ - Yksilöllistä ratsastuksen opetusta, jossa pääpainona on istunnan ja apujen käytön korjaus sekä hienosäätö.

MITEN - Hyvä perusratsastus tulee oikeanlaisesta kehonkäytöstä sekä oikein ajoitetuista, kevyistä ja herkistä avuista. Istunnan rakentaminen on kuin palapeli, jota kootaan palanen kerrallaan. Kehon eri virheasentojen havainnointi ja niiden korjaaminen aloitetaan aina perustuksista eli jalkateristä. Tähän hyödynnän mm. kalevalaisesta jäsenkorjauksesta saamiani oppeja, joiden mukaan "taloa on turha alkaa korjaamaan niskalaudoituksen alueelta, jos routa on liikuttanut sen perustuksia". Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta lisää täällä.  Tämän lisäksi mielikuvat ja erilaiset harjoitukset liittyen hengitykseen sekä kehonkäyttöön auttavat ratsastajaa löytämään tasapainoisen, optimaalisen istunnan. Kun ratsastajan kehon asento, tuntemus ja sen käyttö paranee, apujen oikeanlainen ajoitus on mahdollista.

MIKSI - Liikkeeseen mukautuminen kuuluu ratsastuksen kulmakiviin. Oikeanlainen asento ja kehonkäyttö mahdollistavat ratsastajalle paremman tasapainon ja mukautumisen hevosen liikkeisiin. Näin ratsastaja on hevoselleen helpompi ja miellyttävämpi kantaa. Kun ratsastaja puolestaan ajoittaa avut oikein, tietäen mitä ja miksi näin tekee, tuloksena on kevyempi ja toivotulla tavalla reagoiva hevonen. Kaikki tämä tietenkin edistää kehon terveyttä - niin ratsastajan kuin hevosenkin.









PALJON KYSYMYKSIÄ - ONKO NIIHIN VASTAUKSIA?


Yhteisen kielen löytäminen hevosen kanssa ei ole aina kovin helppoa.
Varmasti jokaiselle on tullut jossain vaiheessa pienempiä tai suurempia kysymyksiä ratsastukseen liittyen.

Esimerkiksi mitä tuntumalla tai puolipidätteellä oikeasti tarkoitetaan? Miksi hevonen liikkuu tahmeasti ja/tai painaa ohjalle? Miksi se ei reagoi apuihin halutulla tavalla? Mitä tehdä, jotta harjoitusravi tuntuisi helpommalta? Miksi kädet puutuvat? Miksi selkään, nilkkoihin tai polviin sattuu tunnin aikana tai sen jälkeen? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus: istunta ja perusratsastus kuntoon.


Erilaisten istuntaharjoitteiden ja kehon/apujen käyttöön liittyvien täsmällisten neuvojen myötä ratsastaminen alkaa pikkuhiljaa tuntumaan kevyemmältä ja helpommalta. Oikotietä onneen ei ole, vaan harjoitus tekee mestarin. Kuitenkin jo ensimmäisen kerran aikana voit huomata suuriakin muutoksia sekä omassa kehossasi ja täten myös hevosen liikkumisessa.

 

Harjoittelu tuottaa tulosta- kehonhallintaa ja tasapainoa. Kuinka mahtavaa onkaan huomata, kuinka ne aikaisemmat "vakio-ongelmat" ovatkin jo mennyttä elämää.

 

 

Jos haluamme hevosen kantavan itsensä ja ratsastajansa optimaalisesti on myös ratsastajan opittava kantamaan kehonsa niin, että tämä on hevoselle mahdollista.








Tämän ratsukon yhdessä liikkuminen on kahden opetuskerran jälkeen ottanut aivan huikeita harppauksia eteenpäin.







 


Istuntaan ja perusratsastukseen panostamisesta on hyötyä kaikille - ikään, kokemukseen tai ratsastuslajiin katsomatta. Kuvan ratsastajalla on ikää 10 vuotta ja ratsastustaustaa vuoden verran. 



 

 

 

Sponsoriratsukon (Minna Kotilainen & Pörnä Marsalkka) tasapainotekijöiden/ virheasentojen tutkimista.

 

 

 

HINNASTO


Hinnat 1.4.2021 alkaen, voimassa toistaiseksi. Sijainnista riippuen hintoihin lisätään mahdolliset matkakulut.


- Yksityistunti 60min                     50€

- Paritunti 60min                            30€




* Mikäli olet estynyt saapumaan, muistathan perua varauksesi viimeistään 24h aikaisemmin. Alle 24h perutuista palveluista peritään 50% hinnasta.

* Huolehdithan itse omasta vakuutusturvastasi, yrittäjänä en vakuuta asiakkaitani.

Kommentit

  1. Kiitos, tunnistan itseni lähes kaikista teksteistä. Kun lajissa on edennyt pidemmälle, huomaa hevosen vinouden lisäksi myös oman vinoutensa ja sen muodostaman esteen ratsastuksessa edistymiselle. Kiitos kun olet lähtenyt perehtymään tähän!

    VastaaPoista
  2. Hei Ulpukka ja kiitos palautteesta! Tiesitkö, että olet asiasi kanssa edennyt jo melko pitkälle, kun olet ymmärtänyt syy-seuraussuhteen. Onneksi monesti visaisimmatkin pulmat ratkeavat kun löydetään se ongelman aiheuttaja. Tällöin pienikin korjaus voi saada aikaan ison muutoksen :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit